Boeien en binden van personeel

Boeien en binden van personeel

Het aantrekken van juist personeel is in de huidige arbeidsmarkt een hele klus. Om nog maar niet te spreken over het behoud van goed personeel. Om die reden is het aan werkgevers de taak om te investeren in het boeien en binden van personeel.

Snel, gemakkelijk en laagdrempelig

Stoffige vacatures, ellenlange assessments en strenge sollicitatiegesprekken zijn verledentijd. Hetty Moll, directeur van Compagnon stelt: “De wereld anno 2022 draait om snelheid, gemak en laagdrempeligheid. Diezelfde waarden verlangen consumenten van de bedrijven waarbij zij solliciteren en werken. Als ondernemer moet je daarop inspelen.

3 weken later contact opnemen met de potentiële kandidaten is dus echt een ‘no go’. Toon betrokkenheid en wees bereid om kandidaten zonder een “perfect” cv een kans te geven. Het is daarbij raadzaam om de gehele sollicitatieprocedure zo laagdrempelig en gemakkelijk in te richten. Dit kan je bijvoorbeeld doen door videosollicitaties toe te passen of ‘open hiring’. Verplaats je in de kant van de werkzoekende en maak solliciteren zo aantrekkelijk mogelijk.

Arbeidskrapte of skills krapte?

Spreken we momenteel eigenlijk van een arbeidskrapte of een skills krapte? Het schaap met de vijf poten bestaat inmiddels al lang niet meer en dat betekent dat we moeten investeren in de skills en talenten van werknemers. Daarbij kost het zes keer zoveel om kandidaten van buitenaf aan te nemen in plaats van talent inhouse op te leiden. Ga met medewerkers in gesprek en toon interesse. Wat zijn hun ambities? Waar willen ze nog in groeien? Door personeel om of bij te scholen draag je niet alleen bij aan de ontwikkeling van de medewerker, maar creëer je ook betrokkenheid.

Binden van personeel

Eindelijk, het is gelukt om de juiste kandidaat te strikken voor die lang openstaande functie. En nu? Nu begint het echte werk pas eigenlijk. Het is nu noodzaak om de werknemers te binden aan je bedrijf. Dit kun je uiteraard op meerdere manieren doen, zoals het werk uitdagend en afwisselend houden. Maar ook door je werknemers te betrekken bij alle gebeurtenissen van de organisatie. Talentontwikkeling en teambuilding mag hierbij uiteraard niet ontbreken.

Ervaar jij belemmeringen binnen jouw onderneming of organisatie op het gebied van behoud en binding van personeel? Maandagavond 11 april organiseren we bij MAYFORCE een kosteloos event waarbij je wordt voorzien van tips en informatie over het aantrekken en binden van personeel. Wil jij hier ook bij zijn? Meld je dan aan via noah.bruins@mayforce.nl

Benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen?

Laat je naam en telefoonnummer achter dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.
Natuurlijk mag je ons ook bellen op 010 - 26 88 144.

Je bericht is succesvol verzonden!
Er ging iets mis, probeer het later opnieuw