Bouw jouw personal brand

Bouw jouw personal brand

Personal branding, waarschijnlijk een term waar je al eens van hebt gehoord. Zichtbaar zijn, jezelf kenbaar maken, jouw unieke kwaliteiten belichten, je kent het wel. Toch is het de moeite waard om eens te kijken wat personal branding voor jou kan opleveren.

Op 1 juli 2021 telt Nederland namelijk 1.134.727 full time ZZP’ers volgens de KVK. Deze zelfstandigen zijn zelf verantwoordelijk voor het werven van klanten. Veel markten zijn al verzadigd, wat wil zeggen dat het opvallen steeds lastiger wordt. Door jezelf als duidelijk merk aan te bieden, creëer je je eigen markt.Maar niet alleen voor ondernemers is personal branding van belang. Personal branding is ook een veel voorkomend onderwerp binnen bedrijven. Denk maar eens aan een sollicitatiegesprek bijvoorbeeld. Als je in staat bent om jezelf voorafgaand, tijdens en na zo’n gesprek zichtbaar te maken met jouw personal brand, zal de aandacht op jou gevestigd zijn en maak je meer kans op een baan.

Wat is personal branding?

Eigenlijk is personal branding heel simpel; laten zien wie je bent. Het gaat om de manier waarop jij je positioneert op de markt. Je beschouwd jezelf echt als een merk. Vanuit deze gedachte kijk je gericht naar jezelf, je ambities en de strategie waarmee je jouw doelen wilt bereiken. Dit communiceer je vervolgens consistent naar de juiste doelgroep. Authenticiteit is hier uiteraard het uitgangspunt. Misschien lijkt het nu alsof personal branding hetzelfde is als een imago, maar dat is niet zo. Personal branding is een authentieke manier om je verhaal te vertellen en zo een band op te bouwen met jouw doelgroep. Personal branding komt dus in tegenstelling tot een imago van binnenuit.

Kijk eens in de spiegel

Kijk eens in de spiegel, wie ben jij nou echt? Wat kenmerkt jou? Door jezelf zulke vragen te stellen kom je dichter tot wie je echt bent. Hierbij is het belangrijk dat je echt eerlijk bent naar jezelf. Het is niet de bedoeling dat je je anders voordoet dan dat je bent. Wellicht is het jou juist aangeleerd om altijd heel zakelijk en strak over te komen terwijl je helemaal niet zo bent en ben je zo door je omgeving gevormd. Zodra je aan de slag gaat met personal branding, is het tijd om dit “gemaakte” voorkomen te schrappen.

Uitdragen van jouw personal brand

Communicatie en consistentie is bij het uitdragen van jouw personal brand van groot belang. Kies daarom twee á drie kanalen uit waar je beter zichtbaar wil worden. Plaats op deze kanalen waardevolle content waarin jouw persoonlijkheid en expertise naar voren komen. Het is raadzaam om voor jezelf in kaart te brengen hoe je dit gaat aanpakken en wanneer je dit gaat doen. Wellicht is dit in het begin nog wat onwennig, maar zodra je jouw draai hebt gevonden wordt het meer en meer een automatisme. Daarbij is het ook belangrijk om geduldig te zijn. Personal branding is een proces en is dus niet in één week volledig opgebouwd.

Ben jij er klaar voor om jouw netwerk te laten zien wie je bent? MAYFORCE denkt graag met je mee hoe je jezelf (nog) sterker kunt positioneren en jouw expertise kenbaar kunt maken. Neem gerust vrijblijvend contact met ons op om eens te sparren samen.

Benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen?

Laat je naam en telefoonnummer achter dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.
Natuurlijk mag je ons ook bellen op 010 - 26 88 144.

Je bericht is succesvol verzonden!
Er ging iets mis, probeer het later opnieuw