Hoe schrijf je een goede vacaturetekst

Hoe schrijf je een goede vacaturetekst?


Vroeger sprak je een potentiële kandidaat aan door je tekst te beginnen met ‘ben jij…’ of ‘heb jij…’. Tegenwoordig begint iedereen zijn vacaturetekst zo en komt het vaak voor dat je niet meer opvalt. Met deze arbeidskrapte is dat natuurlijk het laatste wat je wilt! Daarom hebben wij een aantal tips per onderdeel opgesteld. Zo wordt je vacature beter vindbaar en creëer je interesse bij de lezer.


Functietitel:

Om te beginnen is het belangrijk om de juiste functietitel scherp te hebben. Het gebeurd nog heel vaak dat functietitels worden gebruikt die niet bij de vacature passen. Of zelf bedachte functietitel om origineel over te komen. Dit zouden wij ook niet adviseren, omdat er simpelweg niet op gezocht wordt.


Introductie:

Maak daarom zelf een introductie en zet hier je zo leest de lezer direct een pakkende introductie waar jij als organisatie zijnde uit kunt springen.


Wat ga je doen:

Hier begint de grootste uitdaging. Veel vacatures zitten vol clichés en mooie noch moeilijke omschrijvingen van de vacature. Schrijf alsof je de functie uitlegt aan je vrienden of familie.


Wat vragen wij jou en wat krijg je van de organisatie:

Deze is makkelijk. Wat jij vraagt van de toekomstige werkgever wordt aangegeven door middel van bulletpoints. Denk aan opleiding, werkervaring, beschikbaarheid enzovoorts. Let er wel op dat je hier minder bulletpoints opschrijft als wat jij aanbiedt als werkgever zijnde.


Sollicitatieprocedure:

Vaak wordt dit nog vergeten te benoemen. Hoe ziet de sollicitatieprocedure eruit? Hoe lang moet een kandidaat wachten voor zijn of haar CV wordt beoordeeld en er contact wordt opgenomen. Diverse vragen die je kunt beantwoorden om duidelijkheid te scheppen voor jezelf, maar ook voor de sollicitant.


Je kunt nu aan de slag met het (her)schrijven van jouw vacature!

Vind je het nog lastig om dit toch zelf te doen? Of wil je simpelweg gegarandeerd zijn van een betere vindbaarheid? Laat het schrijven van een vacaturetekst aan een expert over. Kijk op onze website voor de mogelijkheden. Heb je interne medewerkers die vacatureteksten schrijven? Bekijk dan ons trainingsaanbod hier.


Benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen?

Laat je naam en telefoonnummer achter dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.
Natuurlijk mag je ons ook bellen op 010 - 26 88 144.

Je bericht is succesvol verzonden!
Er ging iets mis, probeer het later opnieuw