Jongeren en hun behoefte aan ontwikkeling, hoe ga je hiermee om?

Jongeren en hun behoefte aan ontwikkeling, hoe ga je hiermee om?

Ontwikkeling is belangrijk voor millennials en generatie Z. Not a surprise, maar de drang naar die persoonlijke ontwikkeling is actueler dan ooit tevoren. Als organisatie kun je daar gemakkelijk op inspelen door het aanbieden van traineeships en trainingen. Wat is volgens de young professionals een goede training? Waar letten zij op?


Ontwikkeling is key

Er is onderzoek gedaan door Young Professional naar hoe belangrijk ontwikkeling is voor jongeren. Hier zijn een aantal vragen beantwoord waaruit is gebleken dat ontwikkeling het belangrijkste is voor jongeren. De volgende vragen zijn beantwoord:

  • In de ideale situatie werk ik omdat: het mij de kans biedt om mijzelf te ontwikkelen.

  • Het liefst werk ik voor een organisatie: waar ik veel aandacht en ruimte krijg om mezelf te ontwikkelen.

  • Het liefst heb ik een baan waarin: ik de ruimte krijg om mezelf te ontwikkelen.

  • Over een jaar wil ik: een opleiding of training volgen


Uit deze antwoorden blijkt dat ontwikkeling onder jongeren enorm belangrijk is. Ze willen groeien en zichzelf overtreffen. Krijgen ze niet deze ruimte? Dan zijn ze zo weer naar een andere baan waar ze deze opties wel krijgen.

Wat maakt een training goed?

Als we het aan de jongeren vragen dan letten zij op de volgende criteria:

  1. Het onderwerp en/of de inhoud

  2. In welke vorm de training of cursus wordt gegeven

  3. Hoe lang de cursus of training duurt


Dit zijn de belangrijkste criteria waar zij op letten. Na deze criteria kijken zij ook naar het volgende:

  1. Wie de medecursisten zijn

  2. Welke eisen er worden gesteld om deel te nemen aan de training

  3. Op welke locatie de training is


Een training of cursus wordt gezien als goed als deze aansluit op persoonlijke doelen, de training interactief is en als het geleerde direct toegepast kan worden in de praktijk. Er wordt het meest gelet op persoonlijke relevantie, de koppeling met de praktijk en de vorm zijn dus de belangrijkste criteria.

Maatwerk

Er wordt vooral ook veel waarde gehecht aan maatwerk tot op individueel niveau. Dit is dan ook de toekomst, maar wel één van de grootste uitdagingen. Jongeren zijn gewend alles aangeboden te krijgen gebaseerd op hun persoonlijke voorkeuren. Dit vraagt om optimale en persoonlijke aansluiting bij wie je voor je hebt. Jongeren willen sparren over persoonlijke wensen en voorkeuren om hun individueel groeipad te blijven ontwikkelen.


Maar hoe ga je hier als manager mee om?

Grote organisaties hebben een enorm aanbod voor ontwikkeling. Van traineeships tot een volle academy en van persoonlijk opleidingsbudget tot dagen die je inzet voor maatschappelijke doeleinden. Zo’n enorm aanbod werkt toch niet zo goed als je zou denken. Jongeren zijn compleet het overzicht kwijt en weten niet waar ze moeten beginnen. Ze willen de persoonlijke touch, maatwerk en willen dat hun manager of coach hen ondersteunt. Jongeren willen zelf kiezen, maar willen niet zelf het keuzeproces doorlopen. Het is daarom goed om een proces te ontwikkelen die zich continu richt op het inventariseren, ondersteunen, groeien en reflecteren voor de jongere generatie. Dit kan ook in teamverband om de druk wat weg te nemen en de jongeren tegemoet te komen in hun behoefte.

Kort samengevat zijn jongeren op zoek naar maatwerk, een training of cursus die aansluit bij hun eigen persoonlijke doelen en daarbij een manager die hen coacht in het ontwikkelproces. Het is heel wat en dat begrijpen we bij MAYFORCE maar al te goed. Neem daarom gerust contact met ons op om te sparren over ideeën hoe jij jongeren tegemoet kan komen in hun wensen en behoeften wat betreft ontwikkelen. Of neem een kijkje in onze academy!


Benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen?

Laat je naam en telefoonnummer achter dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.
Natuurlijk mag je ons ook bellen op 010 - 26 88 144.

Je bericht is succesvol verzonden!
Er ging iets mis, probeer het later opnieuw