Opstap naar een werkgeversmerk

Employer branding is het naar voren brengen van jouw merkidentiteit in combinatie met jouw kwaliteiten als werkgever. Denk hierbij aan het onderscheidend vermogen van het bedrijf ten opzichte van andere bedrijven op het gebied van werkgeverschap. Om de juiste werknemers aan te trekken is dit van groot belang. Je wilt natuurlijk dat jouw medewerkers even enthousiast worden als jij van jouw onderneming. Het klinkt cliché, maar is echt waar; je trekt aan wat je uitstraalt!

Om jou een klein handje op weg te helpen naar een sterk werkgeversmerk hebben wij een aantal tips voor je verzameld;

1. Maak waar wat je belooft

Als eerste is het natuurlijk van belang dat je ook een goede werkgever bent. Je kunt van alles gaan verzinnen, maar als het niet waar is gaat het ook niet lukken om dit uit te stralen. Zorg ervoor dat je waarmaakt wat je de medewerkers belooft.

2. Denk na over de onderneming

Vervolgens kijk je goed naar wat het bedrijf doet, maar vooral waarom en hoe het gedaan wordt. Wees hierin eerlijk en zet de sterke en minder sterke kanten van het bedrijf op een rijtje. Stel je vervolgens de vraag waarom medewerkers voor jouw bedrijf hebben gekozen.




3. Vertel jouw verhaal

De informatie van de vorige stap komt hier goed van pas. Daarnaast is het goed om eens de werkvloer op te duiken en wat vragen te stellen. Probeer een goede indruk te krijgen van de medewerkers en de werkcultuur. Laat zien dat iedere medewerker gewaardeerd wordt voor wat hij of zij doet. Je hoeft uiteraard niet een heel boekwerk te schrijven, maar stel een aantal kaders vast.

5. Stel een strategie vast

Uiteindelijk is dit de stap waar alles om draait. Hier ga je bedenken welke strategie je gaat gebruiken om jouw werkgeversmerk het beste naar voren te laten komen. Het verhaal wat je in de vorige stap hebt opgesteld moet nu gaan leven. Zoek uit wat voor jou de beste strategie is en ga ermee aan de slag. Geeft het niet het gewenste effect? Dan kun je altijd bij ons terecht! 😉

In de praktijk zien wij vaak dat vacatures niet snel genoeg of helemaal niet gevuld worden. Het kan ook zijn dat je al een hoop gesprekken hebt gevoerd, maar de juiste kandidaat er nog niet bij zat. Dat is frustrerend, want jij weet hoe leuk het is om bij jouw onderneming te werken. Jouw verhaal en strategie zijn hierbij de key. MAYFORCE is een totaalpartner in dit plaatje. Wij kunnen jouw employer branding een flinke kickstart geven en ondersteunen op het gebied van recruitment. In onze ogen zijn deze aspecten samen de ingrediënten voor een succesformule!
Nieuwsgierig? Neem een kijkje bij branding en recruitment.

Benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen?

Laat je naam en telefoonnummer achter dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.
Natuurlijk mag je ons ook bellen op 010 - 26 88 144.

Je bericht is succesvol verzonden!
Er ging iets mis, probeer het later opnieuw