Samenwerken vs. concurreren

Samenwerken vs. 

concurreren

De recruitmentbranche is gigantisch. Van ZZP’ers tot grote bureaus en kleinschalige bedrijven. Alle soorten en maten zijn aanwezig, maar daarom is er ook flinke concurrentie op de markt. Binnen de recruitment is het vaak zo dat bureaus zich specialiseren in één of meerdere takken, maar dat neemt niet weg dat ze andere soorten vacatures laten liggen. Bij MAYFORCE werken we graag samen. Want wij denk dat je met samenwerken veel verder komt dan alleen. Waarom zouden we elkaar dan niet helpen?

Laten we beginnen met kijken naar wat concurreren en samenwerkenbetekenen. Concurreren is ook wel wedijveren of het proberen om iemand op een bepaald gebied te verslaan en voor te zijn. Samenwerken daarentegen is het gezamenlijk inzetten om een bepaald doel te bereiken. Kijkend naar deze twee begrippen, heeft concurrerenal gauw een meer negatieve betekenis dan samenwerken. Natuurlijk blijft het business, maar in sommige gevallen haal je meer business uit een samenwerking dan alleen.


Samenwerken is de oplossing

Zoals al eerder benoemd hebben veel recruitment bedrijven hun eigen specialisme waar zij zich op focussen. Echter komt het wel eens voor dat de één toegang heeft tot bepaalde vacatures, maar simpelweg niet genoeg kennis over de desbetreffende branche heeft of misschien niet de juiste kandidaten beschikbaar heeft. In dit geval zou een samenwerking een goede oplossing zijn. Met de kennis of het netwerk van de één en de vacature van de ander kun je zo tot een succesvolle match komen. Want daar draait het uiteindelijk om.

Veel recruiters kennen elkaar, weten van elkaar wat ze doen en in welke branche ze werkzaam zijn. Het hebben van een goed netwerk van collega’s is daarom enorm belangrijk. Hier kan je om hulp of een samenwerking vragen wanneer je denkt dat dit nodig is. Een win-win situatie is tenslotte altijd beter dan een een niet succesvolle match.

Ben jij op zoek naar een baan, maar staat jouw soort vacature er niet bij? Geen probleem. Je kunt gerust contact met ons opnemen, dan zullen wij altijd kijken welke mogelijkheden er voor jou zijn. Of ben je juist werkzaam als recruiter maar kom je er niet helemaal uit? Dan is het ook altijd mogelijk om contact met MAYFORCE op te nemen. Samen kunnen we kijken wat we voor elkaar kunnen doen!

Benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen?

Laat je naam en telefoonnummer achter dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.
Natuurlijk mag je ons ook bellen op 010 - 26 88 144.

Je bericht is succesvol verzonden!
Er ging iets mis, probeer het later opnieuw