Thuiswerken in een positief daglicht

Thuiswerken in een positief daglicht

De wereld staat op zijn kop

We bevinden ons in een gekke tijd. Een tijd waarin alles is veranderd en je eigen aanpassingsvermogen enorm getest wordt. Sinds de komst van het coronavirus staat ieders wereld toch wel op zijn kop. Van op je gemak filerijden naar kantoor is het nu managen van de kinderen tegelijkertijd met juf of meester spelen én je ook nog eens focussen op je eigen werk. En dat allemaal in één ruimte..

Het beeld van thuiswerken is in een klap veranderd. Voor veel jonge en dynamische bedrijven was thuiswerken al een optie, maar was het wel onder bepaalde voorwaarden of was het parttime. Thuiswerken werd normaal gesproken vrijwillig gedaan en je was dan ook altijd goed voorbereid. Mensen kunnen zich niet goed genoeg concentreren door verschillende soorten redenen. Zijn het niet de onbereikbare collega’s, dan is het wel het kleine beetje rommel dat storend is. Het thuiswerken is ineens in een negatief daglicht gezet.l.

Even stilstaan bij wat je echt wil

Daarnaast is deze tijd eigenlijk perfect om eens stil te staan bij jezelf en te bedenken wat jij écht wilt. Wat kan jij allemaal? Welke kwaliteiten heb je? Ga eens terug naar de basis en stel jezelf dit soort vragen. Je hebt tenslotte alle tijd om uitgebreid na te denken en erachter te komen of je gelukkig bent met waar je nu staat in je leven. Dit kan natuurlijk op zowel zakelijk als persoonlijk gebied.

Een aanvullend voordeel en volgende stap in je zelfreflectie kan bijvoorbeeld zijn dat je kan kijken op welke vlakken jij jezelf nog zou willen ontwikkelen. Ook hiervoor geldt dat het interessant is om er zowel zakelijk als persoonlijk naar te kijken. Misschien zijn er nog bepaalde (online) cursussen of workshops welke een goede aanvulling kunnen geven op jouw huidige kennis. Nu is de tijd om van een afstandje te kijken naar wat je graag zou willen voor de toekomst. Stel doelstellingen voor jezelf en bedenk hoe je deze gaat halen.


Tijd voor positiviteit

In plaats van te kijken naar alle vervelende en negatieve dingen die het thuiswerken met zich mee kan brengen, is het ook van belang om te kijken naar welke mooie dingen het eigenlijk ook naar boven kan halen. Ook al zijn wij Nederlanders, van al dat klagen word je ook moe op een gegeven moment. Tijd voor wat positiviteit!

Het meest voor de hand liggende en duidelijkste voordeel van het thuiswerken, en de quarantaine, is de tijd die je nu met je familie kan doorbrengen. Werkende vaders en moeders die af en toe het gevoel hebben dat ze toch het een en ander missen van hun kinderen hebben nu alle tijd om meer tijd samen te spenderen en te investeren in elkaar. Een vader die doordeweeks een baan als bankdirecteur heeft, maakt ineens een wandeling op woensdagmiddag met zijn tienerdochter. Puur omdat het nu kan en samen zijn nu belangrijker is dan ooit. Draai het eens om en besef hoe mooi jouw familie wel niet is.

Stay safe & healthy!

In tijden zoals deze is het extra belangrijk dat de negativiteit niet de overhand krijgen. Laten wij er samen voor zorgen dat positiviteit voorop blijft staan. Waardeer de mensen om je heen nog een beetje meer en laat weten dat we hier samen doorheen komen. Stay safe & healthy!

Benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen?

Laat je naam en telefoonnummer achter dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.
Natuurlijk mag je ons ook bellen op 010 - 26 88 144.

Je bericht is succesvol verzonden!
Er ging iets mis, probeer het later opnieuw