Voorkom SEO fouten

Voorkom SEO fouten

Hoe hoog scoort jouw website in zoekmachines en ben je wel zichtbaar? Als je laag scoort of helemaal niet zichtbaar bent is het tijd om je SEO (Search Engine Optimization) eens goed onder de loep te nemen.


Copy paste

Eén van de dingen die Google niet op prijs stelt is het kopiëren en plakken van gedeeltelijke of volledige teksten. Het is een makkelijke en snelle oplossing voor content of blogs zoals deze, maar de zoekresultaten spreken tegen. Je komt laag in Google te staan en dat is het laatste wat je wilt.


Is je website gebruiksvriendelijk?

Wanneer je website geen mobiele versie heeft of deze niet goed werkt op bijvoorbeeld een tablet of laptop, scoort je website automatisch lager in Google. Zeker in deze tijd is een mobile proof website onvermijdelijk en Google ziet je website ook nog eens als onvolledig wanneer dit niet het geval is.


De verkeerde zoekwoorden

Heb jij passende zoekwoorden voor jouw business gevonden? Super! Maar sta er ook bij stil of deze woorden door jouw potentiële klanten worden gebruikt. Vaak zoeken mensen op andere woorden dan je zelf in eerste instantie zou denken. Jij bent tenslotte een professional en zal vaker jargon gebruiken dan iemand die op zoek is naar jouw precieze product of dienst. Daarom is het belangrijk om hier onderzoek naar te doen. Dit kan door gebruik te maken van Google Adwords en Google Trends. Je kunt de woorden vergelijken, opzoeken en statistieken bekijken.


Te weinig woorden

Maak je gebruik van veel korte zinnen en alinea’s op je website? Dan zien zoekmachines deze vorm van content als minder relevant en kennen hier minder waarde aan. Natuurlijk moet het wel in balans blijven want niemand gaat 50 alinea’s lezen. Vind een goede middenweg en zorg dat je content boeiend is voor de lezer, zodat je hen vasthoudt van begin tot het eind.


Videocontent

Websitebezoekers vinden niets zo vervelend als video's waarbij je eerst de reclame moet bekijken en je overspoeld wordt met pop-up verschijningen. Je kunt diverse situaties verzinnen die je waarschijnlijk zelf ook niet als prettig ervaart. Verwijder niet direct al je video’s op je website, want Google beloond videocontent juist. Zorg ook hier voor een goede balans en zorg dat deze op een juist moment worden afgespeeld.

Voorkom deze fouten vanaf nu en zorg dat je website up-to-date is. Wil je sparren over hoe je dit het beste kunt aanpakken? Neem dan contact met ons op door te bellen naar 010 26 144 88.


Benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen?

Laat je naam en telefoonnummer achter dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.
Natuurlijk mag je ons ook bellen op 010 - 26 88 144.

Je bericht is succesvol verzonden!
Er ging iets mis, probeer het later opnieuw