Zakelijk gebruik van TikTok

Zakelijk gebruik van TikTok

Social media zijn niet meer weg te denken als marketing platformen voor organisaties en bedrijven. Talloze onderzoeken en ‘real-life’ voorbeelden hebben bewezen dat social media onder andere de naamsbekendheid van een bedrijf kunnen versterken en dat een bedrijf meer interactie kan stimuleren met zijn doelgroep door actief te zijn op verschillende platformen. Waar de meeste bedrijven stoppen na een aanwezigheid op Instagram en LinkedIn, is er een nieuw platform wat onmisbaar is voor ieder bedrijf wat wil groeien: TikTok

Wat is TikTok?

TikTok is een relatief nieuw social media platform waarop korte video’s, ook wel TikTok’s genoemd, worden gemaakt en gedeeld. Onder de video’s worden vaak liedjes gezet die populair zijn op het platform en ook hashtags om een bepaalde doelgroep te bereiken. TikTok combineert elementen van bestaande sociale media platformen zoals persoonlijke gebruikersaccounts, vind-ik-leuks en deelbare content, maar introduceert ook unieke elementen zoals de volledige focus op video’s.

Waarom TikTok?

Door de constante stroom van korte video’s worden TikTok gebruikers continu getriggerd en blijft hun aandacht bij de TikTok’s. Hierdoor heeft TikTok een hoge ‘engagement rate’, wat betekent dat gebruikers veel reageren op de video’s en actief bezig zijn met de content die ze zien. Voor bedrijven en organisaties is TikTok daarom een interessant platform om hun producten succesvol te promoten en goede interactie te onderhouden met hun doelgroep.

Wat kun je bereiken met TikTok?

TikTok heeft bewezen dat de gebruikers vaak via en door het platform aankopen doen bij verschillende bedrijven. Dit heeft onder andere te maken met de hoge engagement rate. Door TikTok dus slim in te zetten kun je uiteindelijk als bedrijf meer omzet draaien. Maar dat is niet het enige, het platform is ook passend om als bedrijf meer naamsbekendheid te werven. Op TikTok kunnen video’s door het algoritme erg snel viral gaan waardoor heel het platform de video’s ziet en dus ook jouw bedrijf! Het is al gebeurd met allerlei bedrijven en artiesten die enkel door TikTok enorm zijn gegroeid.


Benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen?

Laat je naam en telefoonnummer achter dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.
Natuurlijk mag je ons ook bellen op 010 - 26 88 144.

Je bericht is succesvol verzonden!
Er ging iets mis, probeer het later opnieuw