Zichtbaar beschikbaar op LinkedIn

Zichtbaar beschikbaar op LinkedIn

Of je nu actief of passief op zoek bent naar een baan, LinkedIn is hét platform om jezelf aan te bieden en te promoten als werknemer. Dringend op zoek of gewoon je ogen open houden voor nieuwe uitdagingen, LinkedIn maakt het mogelijk!

Het is niet zo dat je een profiel aanmaakt en verder geen actie onderneemt. Zorg dat je zichtbaar en vindbaar wordt op LinkedIn. Bij het slim en efficiënt inzetten hiervan vind je binnen no-time jouw droombaan!

Wat kun je doen om je kansen te vergroten op LinkedIn?

Het is handig om zelf ook vacatures waarin jij geïnteresseerd bent in de gaten te houden. Kijk regelmatig of er nieuwe bij zijn gekomen en zet je meldingen aan. Om je kansen te vergroten op een baan via LinkedIn kun je ook het volgende doen;

1. Volledig & sterk profiel

Zorg dat je profiel volledig is ingevuld. Recruiters en/of werkgevers kunnen zo een beter beeld krijgen van jou als persoon. Je profiel is immers een digitale aanvulling op je CV, al zit er ook overlap in. Daarnaast kun je jouw profiel onzichtbaar “beschikbaar” zetten. Ideaal voor als je het wel naar je zin hebt op je werk, maar wel je ogen open wilt houden voor nieuwe uitdagingen.

2. Zoek als een recruiter

Verdiep je in manieren hoe recruiters LinkedIn gebruiken. Zo weet je direct wat je moet doen om beter zichtbaar te worden. Zo wordt er vaak als eerst tussen volgers van bedrijfsprofielen gezocht. Volg daarom bedrijven waar jij voor zou willen werken!

Daarnaast zoeken recruiters ook vaak naar de zoekterm “beschikbaar”. Zet je profiel dus letterlijk op beschikbaar en zet dit eventueel in je info om extra op te vallen. Zet in de samenvatting waarvoor je beschikbaar bent. Waar krijg jij energie van en van wat absoluut niet? Zo voorkom je ook niet passende vacatures.

3. Gebruik je netwerk

Regelmatig worden er oproepen geplaatst. Men is op zoek naar een nieuwe collega. Mensen worden getagd onder de post omdat ze weten dat zij op zoek zijn. Daarom is het belangrijk om een goed netwerk opbouwen. Denk wel strategisch na over wie jou verder kan helpen. Je weet nooit wie je in de toekomst nodig kan hebben.

4. Wees actief

Aansluitend op stap 3: wees actief ook binnen jouw netwerk. Dit hoeft niet in de vorm van dagelijks content schrijven, maar laat blijken dat je LinkedIn nog wel in gebruik is. Doe dit door berichten te liken of erop te reageren. Laat weten dat je er bent!

5. Vraag om hulp

Kom je er niet helemaal uit om je LinkedIn profiel aantrekkelijk te maken? Je krijgt geen passende vacatures of je bent zelf nog heel erg zoekende naar wat jij wilt. Geen zorgen. Het vinden van de juiste passende baan blijft lastig. Wees gerust, je bent niet de enige! MAYFORCE kan jou hierbij helpen. Samen kijken wij naar wat je graag zou willen, wat je kan en hoe je dit kan bereiken.

Neem contact met ons op viaconnect@mayforce.nl. Of bekijk onze vacatures of volg eenLinkedIn Training van een van onze specialisten.

Benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen?

Laat je naam en telefoonnummer achter dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.
Natuurlijk mag je ons ook bellen op 010 - 26 88 144.

Je bericht is succesvol verzonden!
Er ging iets mis, probeer het later opnieuw