De Haagse Hogeschool

De Haagse Hogeschool

Recruitment

Velen voormalige studenten weten hoe het voelt als je net afgestudeerd bent en niet gelijk een baan kunt vinden. Misschien zelfs maar genoegen neemt met een ander soort functie dan je eigenlijk had gehoopt.

In onze ervaring als recruimentbureau zien wij dat het niet kunnen vinden of het binnenkomen bij die ene dream job vaak niet aan de opleiding ligt, maar aan de manier van solliciteren. Veel studenten die aan het begin van hun carrière staan hebben moeite met solliciteren, zichzelf positioneren en de manier waarop zij bedrijven benaderen. Simpelweg omdat zij hier weinig tot geen ervaring mee hebben en dus niet goed weten hoe ze dit aan moeten pakken.

MAYFORCE heeft hierin een samenwerking met de Haagse Hogeschool waarbij wij de studenten voorbereiden op die eerste sollicitatiegesprekken. Dit hebben wij gedaan door geheel vrijblijvende gastcolleges te geven aan de afstudeerstudenten en hen te inspireren. Wij leren hen hoe zij de baan van hun dromen kunnen vinden en hoe zij hun sollicitatiegesprekken met meer succes kunnen voeren. Verder hebben wij deelgenomen aan de bedrijvendag waar studenten kunnen oriënteren voor hun carrière.


Resultaten

✅Meer studenten aan een baan of stage
✅Beter voorbereide young professionals
✅Verhoogde engagement van de studenten