Ben je deel van een team of een groep?

Ben je deel van een team of een groep?

Op werk hoor je vaak het woord “team” vallen, maar zijn jij en je collega’s wel echt een team? Er zit namelijk een dunne lijn tussen groepen en teams. Toch is het belangrijk dat collega’s onder elkaar wel een teamspirit hebben.


Een groep of een team?

Een groep is één of meer leden samen die een bepaalde taak of project voltooien. Er is vaak een aangewezen leider die zorgt dat alles goed loopt en delegeert het werk onder de groepsleden. Men heeft vaak taken die zij los van elkaar maken en aan het eind samenvoegen tot een product of project. Tijdens het maken van deze taken heeft iedereen een individueel doel waar hij of zij naar streven. Groepen werken vaak snel en effectief, maar het eindresultaat daarentegen is niet altijd goed.

Een team heeft vaak een gemeenschappelijk doel. Ze kennen elkaars sterke en zwakke punten en bundelen deze met elkaar om tot het beste resultaat te komen. Daarnaast heeft een team ook niet altijd een overduidelijke leider en dit zorgt ervoor dat iedereen zich verantwoordelijk voelt voor het eindresultaat. De druk om goed te presteren is vaak hoger dan die van een groep en men motiveert elkaar ook meer doordat er meer wordt samenwerkt als bij een groep. Dit zorgt voor langdurige samenwerkingen die goed resultaat opleveren. Precies daarom is het belangrijk dat jouw team ook echt een team is. Iedereen kan wel een eigen functie hebben met taken die hij of zij vervuld, maar het is belangrijk dat deze leiden tot het juiste eindresultaat.


Hoe zorg je ervoor dat een groep een team wordt?

Een informele manier die helpt aan het bouwen van een team is teambuilding. Met teambuilding activiteiten leer je jouw collega’s spelenderwijs kennen. Je leert de zwakke en sterke punten van hen kennen en leert hoe men hiermee om kan gaan. Met diverse activiteiten leer je jouw collega’s communiceren, leidinggeven, vertrouwen hebben in elkaar en creëer je verbondenheid.

Met onze MAYFORCE Academy leer je met onze Teambuilding training hoe je jouw collega’s kunt vormen tot een echt team. Neem een kijkje op de website of neem contact met ons op door te mailen of te bellen naar 010 26 88 144.

Benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen?

Laat je naam en telefoonnummer achter dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.
Natuurlijk mag je ons ook bellen op 010 - 26 88 144.

Je bericht is succesvol verzonden!
Er ging iets mis, probeer het later opnieuw