Solliciteren via een recruitmentbureau

Solliciteren via een recruitmentbureau

De 3 verschillende constructies uitgelegd!

Of je nu al actief op zoek bent of binnenkort van plan bent om binnenkort een nieuwe uitdaging aan te gaan, het digitale landschap biedt eindeloze mogelijkheden. Terwijl vacaturewebsites nog steeds het grootste percentage van de zoektocht naar werk vertegenwoordigen, spelen social media kanalen ook een belangrijke rol. Een andere interessante optie is je inschrijven bij een recruitmentbureau. Maar hoe werkt dat eigenlijk en welke voordelen brengt het precies met zich mee? In deze blog nemen we je mee en leggen we alles voor je uit!

MAYFORCE werkt samen met verschillende soorten opdrachtgevers in Nederland. Wij krijgen vragen van bedrijven, zoals de Rabobank, om hen te helpen met het vervullen van hun vacatures door de perfecte match te vinden. Onze recruiters gaan vervolgens aan de slag met het werven van de meest geschikte kandidaten. Zodra zij de perfecte match hebben gevonden voor de opdrachtgever, begeleiden ze de kandidaat gedurende het gehele proces, van kennismaking tot contractondertekening en evaluaties. Maar hoe zit het precies met verschillende recruitmentconstructies wanneer je via een bureau solliciteert en wordt aangenomen? Bij MAYFORCE bieden we verschillende vormen aan, namelijk detachering, werving en selectie, en een detavast-constructie.

1. Detacheren

Detacheren is een flexibele vorm van werken waarbij je als werknemer in dienst treed bij MAYFORCE, maar daarbij voor een bepaalde tijd wordt uitgeleend aan verschillende opdrachtgevers met toffe projecten. Zo doe je in een korte periode veel ervaring op en staat het ook nog eens goed op je cv! Je kan een breed scala aan projecten en functies uitoefenen en je leert steeds beter in welke rol jij het meest in je kracht staat. Een van de belangrijkste voordelen van detachering bij MAYFORCE is het hebben van doorgroeimogelijkheden in zowel functie als salaris en de begeleiding van jouw eigen people manager gedurende jouw detacheringsperiode. MAYFORCE helpt je waar nodig en begeleid je om je vaardigheden en interesses steeds verder te ontwikkelen.

2. Werving en selectie

Bij werving en selectie richt MAYFORCE zich op het matchen van talentvolle professionals met erkende bedrijven. Als werknemer werk je rechtstreeks voor de opdrachtgever vanaf het begin van je dienstverband. Je krijgt dus een contract aangeboden vanuit het bedrijf zelf. Dit biedt vastigheid, terwijl je nog steeds kunt profiteren van de expertise en ondersteuning van MAYFORCE. Een uniek voordeel van werving en selectie via MAYFORCE is het hebben van je eigen MAYFORCE people manager. Het is voor jou een vertrouwenspersoon waar je een band mee opbouwt en hij/zij zorgt ervoor dat je het 100% zeker naar je zin hebt.

3. Detavast

Detavast combineert de voordelen van detachering en werving en selectie. Bij detavast treed je in dienst bij MAYFORCE voor 6 of 12 maanden waarbij je werkt voor één vaste opdrachtgever. Na deze periode bestaat de mogelijkheid om in vaste dienst te treden bij de opdrachtgever, afhankelijk van de behoeften en prestaties. Dit biedt je de kans om erachter te komen of de organisatie waar je werkt echt bij je past en tegelijkertijd heb je de mogelijkheid om een vaste baan te krijgen. Je leert de omgeving eerst kennen en doet kennis en ervaring op en daarna kan dit je vaste plek worden.

Ben jij op zoek naar jouw droombaan en ben je klaar om nieuwe stappen te zetten binnen jouw carrière? Wij helpen je graag op weg en denken met je mee. Meer weten over de mogelijkheden? Neem dan contact op met Kimberley via solliciteren@mayforce.nl.

Benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen?

Laat je naam en telefoonnummer achter dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.
Natuurlijk mag je ons ook bellen op 010 - 26 88 144.

Je bericht is succesvol verzonden!
Er ging iets mis, probeer het later opnieuw