Waarom DISC- trainingen belangrijk zijn binnen een team.

Waarom DISC-trainingen belangrijk zijn binnen een team.

Vraag jij je wel eens af waarom sommigen collega’s beter samenwerken dan andere? Een verschil in DISC-stijlen kan daar de oorzaak van zijn. Er zijn namelijk vier persoonlijkheidsstijlen en elke stijl heeft zijn eigen kenmerken en voorkeuren. Hoe leer je hiermee om te gaan als collega’s onder elkaar?


Wat is DISC?

DISC staat voor de vier persoonlijkheidsstijlen, Dominant, Invloed, Stabiel en Consciëntieus. DISC is een tool die wordt gebruikt om persoonlijkheden te analyseren. Het geeft jou en je manager inzicht in hoe je denkt en hoe je te werk gaat. Het leert je begrijpen waarom je soms beter met een collega omgaat dan met de ander en hoe je dit in de toekomst met iedereen het best kan samenwerken. Dit komt omdat je inzicht krijgt in hoe de ander in elkaar zit, denkt en te werk gaat.


Hoe ziet een DISC training eruit?

Een DISC Training is het beste als het maatwerk is, zeker als dit wordt gegeven aan een grotere groep. Het is belangrijk om te bespreken wat je verwacht van de training en wat het gewenste resultaat is.

Bij het begin van een training wordt er een vragenlijst ingevuld door iedereen binnen het team. Er zijn geen ‘goede’ of ‘foute’ antwoorden, omdat DISC geen test, maar een indicatie is van eigen voorkeuren. De resultaten van de vragenlijst schetsen een profiel van gedragskenmerken en voorkeuren. Aan de hand van deze inzichten ga jij met je collega’s kijken en bespreken wat de uitkomsten zijn en of jij deze herkent en hoe dit zich uit.

Aan de hand van interactieve spellen in teamverband worden de profielen nog duidelijker. Leer spelenderwijs hoe je optimaal gebruik kan maken van ieders talent en hoe je dit het beste met elkaar communiceert. Het benutten van ieders talent dat je in huis hebt en inzicht krijgen wat er eventueel nog aangevuld kan worden, kan jouw team naar een nieuw niveau brengen. Zeker als het uiteindelijke doel is om leren samen te werken met iedereen binnen jouw team is een DISC- Training zeker een goede oplossing.


Wat levert DISC op?

  • Goede onderlinge communicatie;

  • Leer hoe je de DISC-methode effectief inzet in jouw managende rol en je team helpt verder te ontwikkelen. Ook in lastige situaties.

  • Diepgaand inzicht in eigen persoonlijkheidsstijl;

  • Conflicten oplossen en/of voorkomen;

  • Onderlinge verschillen waarderen;

  • Positiever en effectiever samenwerken.


Verandering is niet te voorkomen en als veel mensen doorgroeien naar andere functies en jouw team daardoor veranderd, is DISC zeker de oplossing voor jou. Leer elkaar beter kennen en leer effectief met elkaar samen te werken. Wil je ook een DISC-Training inplannen met jouw team? Bekijk dan onze DISC-training pagina of neem contact met ons op voor verdere vragen.

Benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen?

Laat je naam en telefoonnummer achter dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.
Natuurlijk mag je ons ook bellen op 010 - 26 88 144.

Je bericht is succesvol verzonden!
Er ging iets mis, probeer het later opnieuw