Veel gestelde vragen

FAQ algemeen

Ik zoek een baan. Waar kan ik mezelf inschrijven?

Op zoek naar een baan? Bekijk onze vacatures of stuur een open sollicitatie. Wij nemen contact met jou op en kijken wat het beste bij jou past. 

Wat gebeurt er nadat ik heb gereageerd op een vacature?

Je hebt een vacature gevonden die jou aansprak. Super leuk, maar wat gebeurd er daarna? Onze recruiters nemen jouw reactie natuurlijk in behandeling. Mogelijk nemen zij contact met je op voor eventueel aanvullende informatie bijvoorbeeld een motivatiebrief of CV. Vervolgens plannen zij een moment met jou in om je beter te leren kennen en kijken of er daadwerkelijk een fit is tussen jou en de vacature. Er wordt gekeken naar wat jij zoekt in een functie, maar ook of er mogelijk een fit zal zijn tussen de betreffende organisatie en jouw wensen. Mocht dit allemaal goed zijn verlopen en is er sprake van een fit? Dan zullen onze recruiters jou voorstellen bij de opdrachtgever en verder begeleiden in het traject. 

Wat is het voordeel van je inschrijven bij een recruitmentbureau?

Als professional is het voordeel van een recruitmentbureau dat wij vaak al passende vacatures open hebben staan. De screening wordt gedaan en je ontvangt veel hulp tijdens het aanname proces. Dit bespaard je een hoop tijd en moeite. 

Daarnaast helpen onze recruiters met het vinden van een best passende baan door naar jouw wensen te luisteren. Soms heb je niet door wat jouw krachten zijn. Iemand die daar ver vanaf staat en naar jouw verhaal luistert, kan je net het zetje geven om in jezelf te geloven en te ontdekken wat het beste bij jou past. 

Welk type professional bemiddelt MAYFORCE?

Bij MAYFORCE vinden we dat we niemand mogen uitsluiten. Daarom is iedereen met ambitie die op zoek is naar hun droombaan welkom bij MAYFORCE. 

Waarom zou ik voor MAYFORCE moeten kiezen?

Waarom moet je voor MAYFORCE kiezen? Als wij de meningen van onze huidige professionals nemen moet je voor ons kiezen als je wilt dat de recruiters betrokken met je zijn. Wij vinden jouw werkgeluk en persoonlijke ontwikkeling belangrijk. Wij hanteren een transparante en eerlijke manier van communiceren. Bij MAYFORCE ben je geen nummertje en wij weten precies wat jij wilt!

Alle voordelen van MAYFORCE zijn hier terug te vinden. 

Wat is het verschil tussen een recruitmentbureau en een werving en selectiebureau?

Een recruitmentbureau is een externe organisatie die bedrijven helpt bij het vinden van het juiste personeel. Het is een overkoepelende organisatie die diverse diensten aanbiedt als detachering, uitzenden, HR services en werving en selectie. 

Een werving en selectiebureau richt zich alleen op het werven van nieuwe professionals voor een opdrachtgever. De professional komt op basis van deze dienstverlening direct in dienst bij de opdrachtgever. 

FAQ praktische informatie

Ik moet reizen voor mijn werk, wat is mijn vergoeding?

Worden je werkzaamheden volledig op werklocatie uitgevoerd? Dan kom je in aanmerking met een vaste reiskostenvergoeding. Deze zal in het contract worden mee genomen.

Werk je deels thuis? Dan worden alle reiskosten alleen via declaraties vergoed. Deze bedraagt 0,19 cent /km. Wij hebben een kilometer-/ reiskostenformulier welke je kunt invullen op de momenten als je op kantoor hebt gewerkt.

Werk je thuis? Dan krijg je een netto-thuiswerk vergoeding. Deze is vastgesteld op maximaal € 2,00 per thuis gewerkte dag. 

* De declaraties worden in de eerste week van de nieuwe maand uitbetaald (binnen 2 weken na het ontvangen van je salaris). 


Waar kan ik mijn reiskosten declareren?

Het kilometer/ reiskostenvergoeding formulier is op te vragen en na invullen ook toe te sturen naar administratie@mayforce.nl. 

Hoe vraag ik vrije dagen of een vakantie aan?

Wil je vakantie/ verlof opnemen? Volg dan onderstaande stappen:

  1. Bekijk in je overeenkomst hoeveel vakantiedagen je te besteden hebt;
  2. Bekijk op je loonstrook hoeveel vakantiedagen je op dat moment hebt opgebouwd*;
  3. Vraag je vakantie eerst aan bij de opdrachtgever;
  4. Bij akkoord kun je de vakantie aanvragen via Rijnraad NMBRS;
  5. Na goedkeuring door MAYFORCE, kan je lekker je vakantie gaan plannen!

*Wanneer je nog niet voldoende hebt opgebouwd, kun je alsnog vakantie opnemen. Deze uren gaan dan in de min. Die worden later weer aangevuld conform de gemaakte afspraken in het CAO. Eindigt je arbeidsovereenkomst bij ons en heb je nog niet voldoende uren opgebouwd? Dan zullen de min-uren van je laatste salaris worden ingehouden

Ik ben ziek waar moet ik dit melden?

Mocht je onverhoopt ziek zijn is dat enorm vervelend. Het is hierbij heel belangrijk dat je dit tijdig aan ons laat weten en aan de opdrachtgever. Ziekmelding dient bij ons vóór 9:00 uur telefonisch door te geven via ons telefoonnummer: 010-2688144. Niet via je accountmanager of per whatsapp.

Wordt ik door betaald tijdens ziek zijn?

Afhankelijk wat er in je contract staat wordt er een wachtdag ingediend en wordt de volgende dag vergoed. Dit betekend dat als je drie dagen ziek bent er twee worden uitbetaald. 

* Let op! Dit is afhankelijk van je contract dus kijk dit eerst na. Is het nog niet duidelijk, neem contact op met je recruiter. 

Hoe krijg ik toegang tot de MAYFORCE Academy als professional?

Als MAYFORCE professional krijg je toegang tot onze Academy. Bij het ondertekenen van het contract krijg je op de door jou aangegeven mailadres de inloggegevens voor Studytube. 

Moet ik betalen voor de academy?

MAYFORCE vindt het belangrijk dat jij als professionals jezelf kunt ontwikkelen. Daarom is onze Academy gratis.