Een werken-bij video om nieuw personeel aan te trekken binnen jouw organisatie.

Een werken-bij video om nieuw personeel aan te trekken binnen jouw organisatie.

Een werken-bij website klinkt je misschien wel bekend in de oren. Dat is een speciale webpagina of website om personeel te enthousiasmeren voor de functies die openstaan binnen de organisatie. Super handig natuurlijk en een mooie manier om te laten zien wie je bent als organisatie. Een werken-bij video is een mooie toevoeging, én op deze manier kun jij je onderscheiden van alle andere werken-bij websites. In deze blog gaan we dieper in op en waar je op moet letten bij de productie en wat de voordelen zijn van een werken-bij video.

Voordelen van een werken-bij website

Een van de grootste voordelen van een werken-bij video is dat kandidaten een veel beter beeld krijgen van de sfeer en de bedrijfscultuur. De combinatie van beeld en geluid zorgen voor een impressie die tekst niet kan overbrengen. Door huidige medewerkers te betrekken bij de video, komt het oprecht over en ziet de professional ook gelijk in welk team hij of zij komt te werken. Daarbij is video in het algemeen een manier om in korte tijd een hoop informatie over te brengen. Wel zo handig, aangezien de spanningsboog van mensen steeds korter wordt. Vacatures in de vorm van video worden dan ook sneller en vaker bekeken (Ook door mensen die niet actief op zoek zijn naar een nieuwe baan).

Bepaal een duidelijke focus

Wanneer je een werken-bij video wilt inzetten om nieuw personeel aan te trekken, is het belangrijk om een duidelijke focus te bepalen. Is het je doel om de sfeer van het team over te brengen? Of wil je bijvoorbeeld één specifieke vacature vervullen? Baken een duidelijk doel af vóór je begint met filmen. Vergeet ook niet om een Call-to-action te verwerken in de video. Uiteindelijk wil je natuurlijk dat de kijker een bepaalde actie onderneemt, maak dit zo concreet mogelijk.

Wees puur

Durf de echte sfeer van de organisatie te laten zien. Wees ook niet bang om de minpunten binnen het team te benoemen. Politiek-correcte antwoorden zijn daarbij een 'no-go'. Geen enkel bedrijf is perfect en die illusie past ook niet meer in deze tijd. Om zo puur mogelijk over te komen is het raadzaam om personeel aan het woord te laten. Maak van te voren geen ingewikkeld script met vastgelegde tekst, maar kies er liever voor om de medewerkers te laten spreken vanuit hun ervaringen binnen de organisatie.

Deel de video met je netwerk

De video enkel op de (werken-bij) website plaatsen is niet genoeg. Deel de video op socialmedia kanalen zoals LinkedIn, Instagram, Facebook en TikTok. Roep ook het team op om de video veelvuldig te delen op Socialmedia en met vrienden en kennissen. Spread the word over hoe gaaf het is om binnen jouw organisatie te werken!

Benieuwd naar hoe een werken-bij video eruit ziet? Bekijk dan eens de werken-bij video van MAYFORCE. Ben jij na het lezen van deze blog nieuwsgierig geworden en overweeg je om een werken-bij video in te zetten? Bij MAYFORCE denken we graag met je mee hoe jij de meest effectieve werken-bij video kan laten maken.

Benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen?

Laat je naam en telefoonnummer achter dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.
Natuurlijk mag je ons ook bellen op 010 - 26 88 144.

Je bericht is succesvol verzonden!
Er ging iets mis, probeer het later opnieuw