Het belang van een gezonde werkomgeving voor zowel werkgevers als werknemers

Het belang van een gezonde werkomgeving voor zowel werkgevers als werknemers


1. Meer productiviteit: gezonde werknemers zijn gemotiveerder en presteren beter.

Als werkgever wil je natuurlijk het liefst dat je werknemers zich op hun plek voelen, gezond zijn enuiteraardzo min mogelijk ziekteverzuim op de werkvloer. Het is daarom van belang om ze ook een gezonde werkomgeving te bieden. Dit stimuleert de motivatie van de medewerkers en dat resulteert in beter presteren.

2. Minderziekteverzuim: gezonde werknemers missen minder vaak een werkdag.
Zoals hierboven ook alwordt benoemd, een gezonde werknemer is ook gemotiveerder op werk maar het zorgt ook voor minder ziekteverzuim. We kennen allemaal de bekende maanden zoals oktober waarin veel mensen last hebben van griep en verkoudheid. Dit wil je als werkgever zoveel mogelijk voor zijn, zodat je medewerkers het grootste gedeelte van de tijd aanwezig zijn.

3. Aantrekkelijk voor talent: organisaties die welzijn bevorderen, trekken betere werknemers aan.

Een bijkomstigheid bij welzijn op een hoge plek zetten in je organisatie is dat het ook aantrekkelijk is voor nieuw talent. Als werkgever ben je altijd op zoek naar waardevolle medewerkers en tegenwoordig vinden we welzijn en gezondheid op werk allemaal belangrijk. Dit draagt dus ook bij aan wat je uitstraalt naar potentiële nieuwe medewerkers.

4. Positieve bedrijfscultuur: gelukkige werknemers creëren een positieve sfeer op het werk.
Ook onder de medewerkers is het van belang dat zij profiteren van een gezonde werkomgeving. Dit heeft niet alleen te maken met je fysieke gezondheid maar ook met je mentale gezondheid. Wanneer mensen zich gezond voelen en er een positieve bedrijfscultuur heerst, heeft dit effect op een fijne werksfeer tussen collega’s.

Gezondheid en welzijn op het werk zijn niet langer een luxe, maar een noodzaak. Het is goed voor werknemers en slim voor bedrijven. Investeer in welzijn en zie je organisatie groeien, terwijl je tegelijkertijd het leven van je werknemers verbetert. Het is een win-winsituatie voor iedereen.

Niet helemaal happy met jouw werkomgeving?

Niet iedere leidinggevende denkt aan jouw welzijn als werknemer. Het vreet aan je, je zit niet lekker in je vel en het lijkt alsof het alleen maar erger wordt. In dit geval is het altijd de juiste keuze om voor jezelf te kiezen. Een gezonde werkomgeving bepaalt voor een groot deel jouw carrière en het succes dat je daarin behaalt. Laat je niet kisten!

Bij MAYFORCE plannen wij om de zoveel tijd evaluatiemomenten in met onze medewerkers. Daarnaast hebben we ook spontaan contact. Zo zijn wij als werkgever altijd op de hoogte van het welzijn en werkplezier van onze professionals. Is er iets vervelends aan de hand? Dan zorgen wij ervoor dat het mogelijk is om met een coach te praten of ondernemen wij zelf actie. MAYFORCE staat achter zijn professionals.

Wil jij ook professional bij ons worden? Bekijk dan gauw de vacatures op onze website.

Benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen?

Laat je naam en telefoonnummer achter dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.
Natuurlijk mag je ons ook bellen op 010 - 26 88 144.

Je bericht is succesvol verzonden!
Er ging iets mis, probeer het later opnieuw