Hoe duur is detacheren?

Hoe duur is detacheren?

Een veelgestelde vraag waar vaak vaag over gedaan wordt, zelfs door detacheringsbureaus, is; hoe duur is detacheren? Bij MAYFORCE staan we voor transparante communicatie, dus leek het ons een goed idee om hier een blog aan te wijden. Want wat kost een medewerker via een detacheringsbureau nou eigenlijk? Met detachering betaal je een uurtarief. Dit uurtarief is opgebouwd uit verschillende kosten. We nemen je mee in deze opbouw.

1. Totale kosten

De opbouw van het uurtarief van een medewerker via een detacheringsbureau bestaat uit de totale kosten, het aantal werkbare uren en natuurlijk een marge voor het bureau. De totale kosten bestaan uit;

  • De salarissen;

  • Het vakantiegeld;

  • Premies (zoals zorgverzekeringswet premie en premie sectorfonds);

  • Werkgeverslasten;

  • Werkgeversdeel van de pensioenpremie.

Overige kosten die een detacheringsbureau heeft zijn kosten voor verzuim, aanvulling op de ziektewet, verzekeringen, opleidingsgeld, transitievergoeding en dan niet de eigen bedrijfskosten vergeten. Dat is dus een heel rijtje.

2. Aantal uren

Deze totale kosten worden gedeeld door het aantal facturabele uren. Dat zijn dus de uren die factureerbaar zijn aan de opdrachtgever en niet de contracturen van de professional. Dit verschil is bijvoorbeeld in de vakantieuren en ziekteuren terug te vinden. Deze worden utibetaald door de detacheerder, maar zijn niet te factureren bij de opdrachtgever. Hierbij is het ook belangrijk de feestdagen en bijzonder verlofdagen niet te vergeten. Een andere belangrijke kostenpost voor de detacheringsbureaus is de risicopost. Dit is bijvoorbeeld in het geval van leegloop en ziekte, wanneer de professional niet werkzaam is maar wel doorbetaald wordt. Dit wordt ook meegenomen in de kostprijsberekening.

3. Marge voor de detacheerder

Als laatste zit daar ook natuurlijk een marge voor het detacheringsbureau in. Ook deze partijen moeten hun brood verdienen en dus winst maken om te kunnen blijven bestaan. Het voordeel van het bestaansrecht van de detacheringsbureaus ligt niet alleen bij de medewerkers, maar juist ook bij de opdrachtgevers. Iemand waar je een duurzame relatie mee kunt opbouwen begrijpt volledig wat voor soort professional een goede match is voor jouw bedrijf. Zo creƫer je een flexibele schil voor de organisatie, waarvan het risico bij het detacheringsbureau ligt en niet bij jou als werkgever.

Wil je meer weten over de mogelijkheden van detacheren? Neem gerust een kijkje op onze recruitment pagina, of contacteer ons via 
connect@mayforce.nl. We maken graag eens kennis om te kijken hoe wij elkaar kunnen ondersteunen!

Benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen?

Laat je naam en telefoonnummer achter dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.
Natuurlijk mag je ons ook bellen op 010 - 26 88 144.

Je bericht is succesvol verzonden!
Er ging iets mis, probeer het later opnieuw