Omgaan met een lastige leidinggevende

Uit onderzoek is gebleken dat meer dan een kwart van de hoogopgeleiden die op zoek zijn naar een baan, dit doet door een slechte relatie met hun leidinggevende. Dit is iets wij als recruitmentbureau ook vaker tegenkomen dan we eigenlijk zouden willen. De relatie tussen werknemer en de leidinggevende is essentieel voor een fijne werkomgeving. Omgaan met een lastige leidinggevende? Hieronder wat tips;

1. Spreek je gevoelens uit

Als eerste is het van groot belang dat je de gevoelens en gedachten die je hebt bij de gehele situatie uitspreekt. Het kan zijn dat je het niet prettig vindt om dit bij je leidinggevende zelf te doen. Dit is overigens wel aan te raden, maar soms is het ook niet mogelijk. Zorg ervoor dat je iemand in vertrouwen neemt om te ventileren. Dit kan een coach, collega of een vriend(in) zijn. Opkroppen is nooit een goed idee, dus gooi het eruit.

2. Laat het even rusten indien nodig

In sommigen gevallen willen we graag volledig opgaan in de situatie, maar dit is niet altijd even handig. Het kan ervoor zorgen dat je alleen maar olie op het vuur gooit.Choose your battles wisely en laat het soms ook gewoon rusten. Distantieer je van de situatie, laat het even los. Zo komen jullie beide tot rust en misschien zelfs nieuwe inzichten.3. Bewaak je eigen grenzen

Naast het professioneel opstellen is het wel van groot belang dat je altijd je eigen grenzen bewaakt. Nee is namelijk ook een antwoord en je mag best zeggen wat je vindt. Probeer hierin niet tot het laatste moment te wachten, want dan kan het lastig zijn om de professionaliteit te behouden. Geef op tijd aan wat jouw grenzen zijn.

4. Stel je professioneel op

Eén van de belangrijkste tips is natuurlijk dat je te allen tijde professioneel moet blijven. Zorg ervoor dat jouw leidinggevende niets verkeerds over je houding en gedrag kan zeggen. Dit houdt de situatie ook zakelijk in plaats van persoonlijk. Wees altijd respectvol.

5. Werk en privé balans

Soms is er geen andere oplossing meer mogelijk voor het omgaan met een lastige leidinggevende. Het vreet aan je, je zit niet lekker in je vel en het lijkt alsof het alleen maar erger wordt. In dit geval is het altijd de juiste keuze om voor jezelf te kiezen. Een prettige werkomgeving bepaalt voor een groot deel jouw carrière en het succes dat je daarin behaalt. Laat je niet kisten!

Bij MAYFORCE plannen wij om de zoveel tijd evaluatiemomenten in met onze medewerkers. Daarnaast hebben we ook spontaan contact. Zo zijn wij als werkgever altijd op de hoogte van het welzijn en werkplezier van onze professionals. Is er iets vervelends aan de hand? Dan zorgen wij ervoor dat het mogelijk is om met een coach te praten of ondernemen wij zelf actie. MAYFORCE staat achter zijn professionals.

Wil jij ook professional bij ons worden? Bekijk dan gauw de vacatures hier!

Benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen?

Laat je naam en telefoonnummer achter dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.
Natuurlijk mag je ons ook bellen op 010 - 26 88 144.

Je bericht is succesvol verzonden!
Er ging iets mis, probeer het later opnieuw