Solliciteren via Whatsapp

Solliciteren via WhatsApp

Social media als klantenservice

In een tijdperk waar mobiele telefoons en social media onmisbaar zijn geworden, kunnen bedrijven niet meer achterblijven. Social media is niet alleen maar een vorm van zichtbaar zijn voor de doelgroep, maar kan voor heel veel andere doeleinden gebruikt worden. Denk bijvoorbeeld aan de klantenservice. Deze is al lang niet meer alleen via e-mail of telefonisch, maar steeds vaker stellen bedrijven hun social media ook beschikbaar als klantenservice of helpdesk kanaal.

Hoe gaat dat dan?

Dan horen wij jullie al denken; hoe gaat dat dan? Dat is in principe een simpel proces waarbij vrij weinig nodig is. Net als bij een “normale” sollicitatie wordt er vanuit de werkzoekende een korte motivatie geschreven waarin wordt uitgelegd waarom diegene graag bij bedrijf X zou willen werken. Het kan ook zijn dat de werkgever een aantal vragen stelt die de werkzoekende kan beantwoorden om te kijken of hij of zij een goede match is. Uiteraard wordt hier een CV aan toegevoegd, want bestanden versturen via de app is ook geen probleem meer.


Gebruik maken van Whatsapp

Het woord social media is breed en bestaat niet alleen uit kanalen zoals Facebook, Instagram en LinkedIn. Een applicatie zoals WhatsApp is namelijk ook een social media kanaal, al wordt het vaak niet zo gezien. Het is bijvoorbeeld al een tijdje mogelijk om WhatsApp met een zakelijk account te gebruiken. Dit zorgt dan ook voor shifting in de reden van gebruik.

De wereld van recruitment en detachering draait vaak om snel schakelen en actie ondernemen wanneer nodig. Hiervoor is een vlotte manier van communiceren van groot belang. Waarom zou je dan nog wachten op een e-mail? Natuurlijk ligt de manier van solliciteren compleet bij de werkzoekenden. Kiezen zij ervoor om een traditionele brief te schrijven, te bellen om vervolgens mailcontact te hebben of gaan zij voor een supersnelle terugkoppeling via WhatsApp?

Laagdrempelige manier om te solliciteren

Doordat het een laagdrempelig en informeel kanaal is, hoeven de werkzoekenden ook niet al te veel tijd te besteden aan een brief en kan een kort berichtje waarin er wordt aangegeven dat er interesse is ook al een hele hoop teweeg brengen. Op deze manier is het lijntje kort en kan er ook gauw teruggekoppeld worden. Wel is er in het gebruik van WhatsApp voor deze doeleinden te zien dat de jongere doelgroep hier makkelijker mee overweg kan dan de ietwat oudere. Desondanks zijn wij mensen nooit te oud om te leren en ligt hier misschien voor hen ook een kans. Wie wil nu nog, anno 2020, lang wachten op een reactie na een sollicitatie?

Bij Mayforce gaan wij mee met de tijd, houden wij van innovatieve oplossingen en zijn wij super transparant. Solliciteren via WhatsApp is voor ons een uitkomst want bijna heel werkend Nederland maakt gebruik van deze applicatie en zoals al eerder genoemd is het een snel communicatiekanaal. Ideaal voor recruiters dus. Ben je benieuwd of er leuke vacatures beschikbaar zijn of wil je al direct solliciteren? Schroom dan niet en stuur gerust een WhatsApp berichtje naar +31617750733!

Benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen?

Laat je naam en telefoonnummer achter dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.
Natuurlijk mag je ons ook bellen op 010 - 26 88 144.

Je bericht is succesvol verzonden!
Er ging iets mis, probeer het later opnieuw