Vitaliteit & thuiswerken

Vitaliteit & thuiswerken

Hoe gaat het met jouw lichaam?

Nu zijn er al een aantal weken voorbij en begint het thuiswerken toch meer eigen te voelen. Je hebt je draai wel een beetje gevonden en weet wat voor jou werkt. Desondanks kan het lastig zijn om toch fit en vitaal te blijven nu we allen aan huis gekluisterd zijn. Wij hebben voor onze MAYFORCE toppers een aantal tips op een rijtje gezet die hen mogelijk kunnen helpen mentaal en fysiek vitaal te blijven tijdens het thuiswerken.

Zorg voor afwisseling

Zorgen voor afwisseling is een zeer belangrijk aspect van het thuiswerken. Het is natuurlijk van belang dat jij een fijne werkplek voor jezelf hebt ingericht aan bijvoorbeeld de keukentafel, maar deze plek is natuurlijk niet volledig te vergelijken met je werkplek op kantoor. Daarom is het goed om af en toe op andere plekken in het huis te werken en daarbij je werkhouding ook aan te passen. Test voor jezelf wat het fijnste werkt en wissel het zo nu en dan af door bijvoorbeeld van de keukentafel naar de bank te verplaatsen of je stoel te verwisselen voor een kruk.

Beweeg genoeg

Wat wij zelf ook af en toe merken is dat wanneer je goed geconcentreerd bezig bent, je helemaal vergeet te bewegen en je zo al een aantal uur achter elkaar op dezelfde plek zit. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Sta zo nu en dan op, loop een klein stukje of doe wat stretch oefeningen. Dingetjes die je op kantoor ook zou doen of juist net iets meer dan dat. Tijd inplannen om bijvoorbeeld een uurtje te sporten is ook van groot belang. Dit hoeft natuurlijk niet tijdens je werkdag, maar vergeet het vooral niet!

Doe zo nu en dan ontspanningsoefeningen

Omdat thuiswerken een hele andere vorm van werken is, kan het daardoor ook wat vermoeiender en/of stressvoller zijn. Het kan zijn dat de communicatie met je collega’s niet altijd even goed verloopt of dat je de schreeuwende kids af en toe achter het behang wilt plakken. Er zijn genoeg factoren die jouw stressniveau beïnvloeden tijdens het thuiswerken. Daarvoor is het zowel mentaal als fysiek goed om af en toe momenten in te plannen voor ontspanning. Zo kun je bijvoorbeeld tussendoor wat ontspanningsoefeningen doen om de balans te behouden, denk bijvoorbeeld aan ademhalingsoefeningen of yoga.

Maak een planning voor jezelf

Om het thuiswerken zo overzichtelijk mogelijk te houden is het voor sommigen prettig om een planning te maken. Dat kan een dagplanning zijn, maar ook een weekplanning. Kijk bij het maken van de planning wat de doelen zijn voor het gekozen tijdsbestek en zorg ook voor een evaluatiemoment. Zo blijven jij en je collega’s van elkaar op de hoogte en heb je ook persoonlijke doelen gesteld waar je naartoe kan werken. Het is namelijk gemakkelijker werken wanneer je naar een bepaald doel toe werkt en op deze manier heeft iedereen er baat bij.

Deze 4 tips om het thuiswerken net iets prettiger te maken, zorgen er ook voor dat er gedacht wordt aan de mentale en fysieke vitaliteit. Bij MAYFORCE vinden wij dat je samen veel verder kan komen dan alleen, helemaal in een tijd zoals waar wij ons nu bevinden met zijn alle. Daarom delen wij deze tips niet alleen met onze talenten, maar ook met ieder ander die deze tips kan gebruiken. Samen staan we sterk!


Benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen?

Laat je naam en telefoonnummer achter dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.
Natuurlijk mag je ons ook bellen op 010 - 26 88 144.

Je bericht is succesvol verzonden!
Er ging iets mis, probeer het later opnieuw