Waarom animatie zorgt voor groei

Waarom de inzet van animatie zorgt voor groei binnen jouw organisatie

We worden met z’n allen steeds luier en lezen minder. Het heeft daarom geen zin meer om dikke rapporten voor te schotelen aan je personeel of ellenlange teksten te schrijven om de consument te overtuigen om jouw product of dienst te kiezen. Jouw doelgroep dient op een andere manier getriggerd te worden. Wat werkt om de aandacht van jouw stakeholders te trekken en behouden? Animatie is hiervoor dé manier.

Animatie, wat kan ik daarmee?

Animatie is een korte video waar op een laagdrempelige en zelfs amuserende manier een boodschap kenbaar wordt gemaakt aan doelgroep. Dit is onder andere ideaal voor bijvoorbeeld processen die moeilijk vast te leggen zijn, maar het is ook zeer geschikt om in enkele minuten toe te lichten wat de organisatie doet of welk effect jouw product heeft op het leven van de gebruiker.

Kies je eigen stijl

De individuele beelden die snel achter elkaar worden afgespeeld, zijn volledig gepersonaliseerd op basis van wat jij wilt laten zien. Je kunt zelfs de personages op jezelf of je collega's laten lijken. Je kunt samen met de animator al je wensen doorspreken. Van kleurgebruik tot voice-over, jij hebt de touwtjes in handen! Daarbij is het laten produceren van een animatie een hele duurzame investering. Ben je bijvoorbeeld actief in een dynamische markt? Geen probleem, vergeleken een bedrijfsvideo kan een animatie altijd aangepast worden.

Versterk je zichtbaarheid

Een animatie is breed inzetbaar. Je kunt de animatie uiteraard publiceren op de website, inzetten voor e-mailmarketing en posten op de social media kanalen van de organisatie. Je kunt de animatie ook laten zien op beurzen, tijdens presentaties en zelfs op verjaardagen. Dan ontvang je nooit meer de vraag; “wat doe jij nou precies?” ;)

De feiten op een rij

De inzet van animatie kan bijdragen aan de groei van jouw organisatie. Zo blijkt uit diverse onderzoeken dat bezoekers die jouw animatie hebben bekeken, tot 64% meer bereid zijn om iets af te nemen. Daarbij blijven websitebezoekers gemiddeld 3 minuten langer op de website wanneer er een animatievideo op staat (Howtohotspot, 2020). De effecten van animatie op medewerkers zijn minstens net zo positief. Uit onderzoek blijkt dat de kans dat je medewerkers een video bekijken 75% groter is dan dat zij een e-mail of tekst lezen. Er is 96% meer kans dat een kandidaat doorklikt in een e-mail of op een website als deze een video bevat (Ondernemenmetpersoneel,2022).

Het inzetten van een animatie over en voor je organisatie zorgt er dus voor dat je complexe processen of de werking van je product of dienst heel laagdrempelig en in zeer korte tijd kunt verduidelijken.

Ben jij nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden? Neem dan contact op via connect@mayforce.nl of bel naar 010-26 88 144

PS. Bekijk ook eens onze eerder gemaakte animaties.

Benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen?

Laat je naam en telefoonnummer achter dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.
Natuurlijk mag je ons ook bellen op 010 - 26 88 144.

Je bericht is succesvol verzonden!
Er ging iets mis, probeer het later opnieuw