Het belang van een werken-bij site

Het belang van een werken-bij site

Een werken-bij site is veel meer dan alleen een vacaturepagina met openstaande vacatures binnen jouw organisatie. Tuurlijk vormt dit op het eerste gezicht een basis voor het werven van nieuwe medewerkers, maar een werken-bij site is ook een groot onderdeel van de employer branding.

De waarde van een werken-bij site

Een werken-bij site heeft allereerst een andere lading dan op de ‘gewone’ website van de organisatie. Op deze site komt terug wat de bedrijfscultuur is en wil je een andere doelgroep benaderen, namelijk potentiële werknemers. Het is natuurlijk niets nieuws dat er een arbeidskrapte is en een tekort aan (goed) personeel. Daarom is het nu extra belangrijk dat jij jouw organisatie goed weet te positioneren voor de potentiële werknemers. Ofterwijl; creëer een sterk employer brand, waardoor werkzoekenden graag binnen jouw organisatie komen werken. Zij zijn continu op zoek naar informatie over de werkomgeving en een werken-bij site benut de kans om deze vragen te beantwoorden. Er is ruimte voor storytelling en het creëren van een beleving door middel van video’s bijvoorbeeld. Je bent transparant als werkgever en kunt je hierin echt onderscheiden in een concurrerende banenmarkt. Een culturele fit wordt duidelijk en je kunt deze site als vast platform gebruiken voor alle wervingsactiviteiten.

Wanneer heb je een werken-bij site nodig?

Het klinkt natuurlijk allemaal interessant, maar wanneer is een werken-bij site nodig? HIeronder hebben we een kleine checklist gemaakt wanneer het goed is om te beginnen aan een werken-bij site:

  • Je bent niet vindbaar genoeg met je vacatures;

  • Je hebt weinig tot geen (serieuze) sollicitaties ontvangen;

  • Je wilt een sterke werkgevers identiteit uitstralen, maar weet nog niet goed hoe;

  • Er is een bepaald imago dat je uitstraalt en graag wilt veranderen of verduidelijken;

  • Je wilt transparantie creëren;

  • De organisatie is werkzaam in een complexe branche en dit wil je graag verduidelijken en aantrekkelijker maken voor werknemers;

  • Je wilt je employer branding strategie versterken.

Overweeg je om een werken-bij site te laten maken? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Onze recruiters en branding specialisten kunnen je alles vertellen over de mogelijkheden en geven je advies op maat.

Benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen?

Laat je naam en telefoonnummer achter dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.
Natuurlijk mag je ons ook bellen op 010 - 26 88 144.

Je bericht is succesvol verzonden!
Er ging iets mis, probeer het later opnieuw