Waarom bloggen zo belangrijk is

Waarom bloggen zo belangrijk is

Heel veel bedrijven bloggen. Eén van de meest voorkomende misverstanden is dan ook dat men zegt dat bloggen geen zin heeft, omdat iedereen het al doet en het veel tijd kost. Onzin! Bloggen is ontzettend waardevol en wij leggen je uit waarom.


Vergroot je vindbaarheid in alle zoekmachines

Een klassieke, maar zeer belangrijke reden. Met bloggen vergroot je je vindbaarheid in zoekmachines als Google. Als je vindbaar bent in Google is de kans op meer leads groter. Het ideale hiervan is dat je geen SEO of blog expert hoeft te zijn om je vindbaarheid te vergroten. Alle beginnende blog schrijvers kunnen hieraan mee doen!


Zet jezelf neer als expert

Als je blogs schrijft als bedrijf schrijf je deze meestal gerelateerd aan de kennis en ervaring die je hebt opgedaan binnen het vakgebied waarin jij werkzaam bent. Je deelt jouw kennis en ervaring, wat voor jou vanzelfsprekend is, maar voor een ander juist van toegevoegde waarde is. Hierdoor gaan lezers en dus potentiële klanten jou zien als expert.


Lauwe leads binnenhalen

Als je met jouw blogs vindbaarder wordt is dit ook een kennismakingsmoment met een potentiële klant. Denk bijvoorbeeld aan een netwerkbijeenkomst waarbij je iemand tegenkomt en daarmee kennismaakt. Hetzelfde is zo tussen jou en de websitebezoeker. Het kan handig zijn om een nieuwsbrief te hebben en een link naar je blog te delen in je nieuwsbrief. Via een nieuwsbrief houd je klanten op de hoogte van nieuwe blogartikelen. Ben jezelf niet zo van de nieuwsbrieven? Dan is het schrijven van blogs natuurlijk ook goed voor je content. MAYFORCE doet wekelijks blogs schrijven en heeft daardoor wekelijks een post toegewijd aan deze blog.


Als ondernemer wil jij jezelf positioneren als expert. Jij bent de kenner van het vakgebied, dienst of product. Met natuurlijk als einddoel meer leads, grotere vindbaarheid en daardoor meer winst. Een blog schrijven mag wellicht tijd kosten, maar het levert je ook veel op. Daarnaast hoef je niet gespecialiseerd te zijn in het schrijven van blogs. Iedereen kan het doen en je kunt de blogs zo formeel, informeel en informatief maken zoals jij dat wilt.


Heb jij moeite met blogs schrijven of andere vormen van content? Neem een kijkje op onze branding pagina of neem vrijblijvend contact op met Andrea om te kijken naar de mogelijkheden.


Benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen?

Laat je naam en telefoonnummer achter dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.
Natuurlijk mag je ons ook bellen op 010 - 26 88 144.

Je bericht is succesvol verzonden!
Er ging iets mis, probeer het later opnieuw